Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

8. TÜRKİYE YAYINCILIK KURULTAYI 26-27 NİSAN’DA İSTANBUL’DA

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle iki yılda bir düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın sekizincisi, 26-27 Nisan 2018 tarihlerinde Yapı Kredi Kültür Sanat-Loca’da yapılacak. Kitapta sabit fiyat sistemini oluşturmanın ve korumanın önemi, Türkiye’de okuma kültürünün yeri, dijitalleşmenin yayıncılığa yansımaları, yayıncılıkta sansür-otosansür ve yayıncılık standartları gibi önemli konuların ve sorunların tartışılacağı kurultay, yayıncıların ve yayıncılık sektöründe çalışanların yanı sıra tüm kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın açılışı, 26 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da katılımı beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Koray Akay’ın konuşmalarıyla gerçekleşecek.

Yayıncılık dünyasına ve kitaplara ilgi duyan herkesin katılımına açık olan 8. Türkiye Yayıncılık Kurultayı, yayıncılık sektörünü bir araya getirerek yayıncılığın temelinde yer alan konuları, sorunları, ihtiyaçları ve eğilimleri üretken bir diyalog zemininde gündeme taşımayı amaçlıyor. Yayıncılık dünyasında gelenekselleşen kurultay, alınan kararların birçoğunun hayata geçirilmesiyle, sektörün temel sorunlarının çözülmesi ve dikkat çekici bir gelişme çizgisi göstermesi anlamında önemli bir etkiye sahip

8. Türkiye Yayıncılık Kurultayı kapsamında “Kitapta sabit fiyata neden ihtiyaç var?”, “Yayıncılık standartları ve yayıncılıkta yeni dağıtım modelleri”, “Okuma kültürünün neresindeyiz?”, “Yayıncılıkta sansür ve otosansür” ve “Dijitalleşmenin yayıncılığa yansımaları: Çarpıcı uygulamalar” başlıklı beş ayrı oturum düzenlenecek. Oturumlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, yayıncılar, eğitimciler, dijital yayıncılık uzmanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler, konuşmacı olarak yayıncılığın gündemi üzerine bilgi ve görüşlerini aktaracaklar.

İki gün sürecek kurultaya, Hollanda Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri ve Hukuk Danışmanı Martijn David “Kitapta sabit fiyatı korumak: Hollanda deneyimi”, Nielsen Uluslararası Kitap Araştırma, Yönetici Direktörü Andre Breedt “Pazar ölçümleri yayıncılık pazarını nasıl destekler? Nielsen anlatıyor”, EDItEUR Yönetici Direktörü ve Baş Veri Mimarı Graham Bell “Yayıncılık standartları ve tedarik zinciri”, gazeteci-ekonomist Emin Çapa ise “Yeni dünyayı anlamak, yeni dünyaya hazır olmak” başlıklı konuşmalarıyla katkıda bulunacaklar.

Yayıncılığın gündemini takip etmek ve verimli tartışmalara katılmak isteyen herkesin davetli olduğu 8. Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın sonunda, kararları içeren sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşılacak.