Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Yayıncılık İlkelerimiz” Çalışması Tamamlandı!

Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse dünyada birçok sektörde olduğu gibi yayıncılık sektöründe de taciz, istismar, kapsayıcılık ve ayrımcılık konularında olumsuz olaylar yaşanmış, yaşanmaktadır. Küresel boyutta titizlikle ele alınan bu konularda pek çok meslek örgütü harekete geçmiş, sektörlerinde ve toplumda farkındalık yaratmak için çalışmalar yürütmektedir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Türkiye Yayıncılar Birliği de kapsamlı ve çok yönlü bir çalışma yapmış, bu konularda sektörümüzde ve toplumda farkındalık yaratmanın gerekli olduğundan yola çıkarak önemli bir doküman hazırlamıştır.
 
Uzun süredir Yönetim Kurulumuz, komisyonlarımız ve profesyonel kadromuzla üzerinde hassasiyetle çalıştığımız Yayıncılık İlkelerimiz dokümanını ilginize sunarız.
 
Yayıncılık tutumumuzu ve profesyonel davranış ilkelerimizi sistematik bir şekilde özetlediğine inandığımız, hazırlarken İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’ni temel aldığımız bu ilkelerin benimsenmesinin, korunmasının, gündelik hayatımızın bir parçası haline gelmesinin ve içselleştirilmesinin; mesleğimizin saygınlığı açısından önem taşıdığını düşünüyoruz.
 
Metni çalışanlarınıza ileterek, ofisinizde kullanarak, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak, sektörümüzün paydaşlarına ileterek; metnin görünür hale gelmesine ve kullanımının yaygınlaşmasına destek vermenizi rica ederiz.
 
Yayıncılık İlkelerimiz metninin sol alt köşesinde yer alan “Kurum Logosu” kısmına firmanızın logosunu yerleştirebilir ya da kurum logosu olmadan kullanmak istemeniz halinde ilgili versiyona buradan ulaşabilirsiniz.
 
Yayıncılık İlkelerimiz logosunu dijital mecralarda kullanmak için çalışma dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.
  
Yayıncılık sektörünü ve paydaşlarını eşitlik, kapsayıcılık, çeşitlilik ve saygı kapsamındaki çağrımıza ortak olmaya davet ediyoruz!