TÜYAP Çukurova 11. Kitap Fuarı Ziyaretçi Rekoruyla Sona Erdi
15.01.2018
Çukurova 11. Kitap Fuarı’nda 340.323 Ziyaretçi
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova 11. Kitap Fuarı, 14 Ocak 2018 Pazar akşamı saat 19.00’da ziyaretçi rekoruyla sona erdi. Fuarı, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 28,5 artışla 340.395 kitapsever ziyaret etti.
Çukurova 11. Kitap Fuarı’nı okullarıyla birlikte ziyaret eden öğrenci sayısı da geçtiğimiz yıla yüzde 36 arttı, 74.323’e ulaştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yetişkin kitapseverlerin fuara ilgisi özellikle ikinci hafta sonunda yoğunlaştı.
Bu yıl 303 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen Çukurova Kitap Fuarı, panel, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı. 9 gün süresince imza günleri ve kültür etkinliklerinde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakaladı.
Fuarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı tüm ziyaretçilerimize, katılımcılarımıza ve yazarlarımıza teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl Çukurova Kitap Fuarı’nda tekrar bir arada olmayı diliyoruz.