Deprem Sonrası Bilgilendirme
Ülkemizi derin bir yasa boğan 6 Şubat depremlerinin ardından yayınevlerimiz, paydaşlarımız ve tüm sektör çalışanları maddi ve ayni yardımlarını bölgeye ulaştırmak için seferber oldu. Felaketin çok il ve ilçemizi yıkması nedeniyle, ilk anda 13 milyona yakın insanımızın barınma, sağlık, beslenme gibi öncelikli temel ihtiyaçlarını önemsedik. Kısa sürede toplanan maddi yardımın devlet eliyle hızlı ve eşit sağlanan acil yardıma dönüşmesi için takipçiyiz.
Bu acı dolu sürecin uzun sürebileceğini öngören Derneğimiz, sektörümüzün sağlayabileceği akılcı, yararlı, kalıcı yardım, bağış ve destek organizasyonlarını orta ve uzun vadeli süreçler için planlıyor. Özellikle kitapların su, nem gibi çevresel faktörlerden fazla etkilenmesi nedeniyle lojistik süreçte zarar görebileceğini düşünerek, kitap bağışlarının bölgede asgari yaşam koşulları sağlandıktan sonra yapılmasını daha doğru buluyoruz.
Kitap bağışlarının farklı yaşlardan okurlara zarar görmeden, en sağlıklı ve doğru şekilde sunulması için, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün talebi ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin çağrısı üzerine yapılan boyama ve etkinlik kitaplarıyla sınırlı kampanyanın yanı sıra, geniş ölçekte organize olabilen, şeffaf ve güvenilir sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle ilerlemesinde, belirlenecek merkezlerde toplanmasında yarar görüyoruz. Çok yakında bu konuda somut yönlendirmeler yapabilmek için çalışıyoruz.
Bir yandan bölgedeki kitabevi, kitap depoları, sahaf, kütüphane, matbaa gibi kurumlarla, bir yandan da yazar, editör, çevirmen, çizer dostlarla iletişimi, bilgi paylaşımını sürdürüyoruz. Hayatını kaybeden, yaralanan, ailesini, sevdiklerini kaybeden, iş yeri ve evi yıkılan ya da hasara uğrayan çok sayıda meslektaşımızın ve iş ortağımızın ihtiyaçlarını kayıt altına alıyor, gerekli resmi ve sivil organizasyonlara bildirerek karşılanmasını sağlıyoruz.
Tüm kayıplarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyoruz.
Dayanışma ile yaralarımızı hep birlikte saracağız.
Saygılarımızla,