Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

55. Kütüphane Haftası 25 -31 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak

25 Mart-31 Mart 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan 55. Kütüphane Haftası’nın ana teması Değişen Toplum Dönüşen Kütüphane olarak belirlenmiştir.

Kütüphane Haftası İstanbul etkinlikleri kapsamında, 25 Mart 2019 Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda saat: 10.00’da gerçekleştirilecek resmi açılış töreninde Yılın Okurları ve Kütüphane Dostu ödülleri de sahiplerini bulacaktır. İstanbul genelindeki halk kütüphanelerinden çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde en çok kitap okuyan üçer kişiye, sponsorluğunu Türkiye Yayıncılar Birliği’nin üstlendiği kitap hediye çekleri verilecek, ödül sahipleri kitap çeklerini İnkılap Kitabevi şubelerinde kullanabileceklerdir.

Kütüphane Haftası kapsamında, 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliğinin sekizincisi ise 27 Mart 2019 Çarşamba günü 81 ilde, saat 12.30 – 13.00 saatleri arasında, illerin en merkezi noktalarında, kütüphane iç mekânlarında, kütüphane bahçelerinde, okullarda, okul bahçelerinde, üniversite kampüslerinde, 30 dakika sessiz kitap okuyarak gerçekleştirilecektir. Etkinliğin kampanya sürecini ve koordinasyonunu Türk Kütüphaneciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri yürütecektir.

Türkiye Yayıncılar Birliğinin bu özel hafta kapsamında katılacağı diğer bir etkinlik de Ankara’da 26 Mart 2019 günü gerçekleştirilecektir. Goethe-Institut’te saat 14:00’te yapılacak konuşmada OKUYAY – Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu projesi katılımcılara tanıtılacaktır.

Okuma meydanlarınızın bilgisini, her türlü soru, görüş ve önerilerinizi kitapokuyoruz@yandex.com e-posta gönderebilir veya Aydın İleri’yi 0535 896 53 36 numaralı cep telefonundan arayabilirsiniz.

İstanbul programı için tıklayınız.
Ankara program için tıklayınız.