Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mesleğimiz Yayıncılık Projesi: Meslek Standartlarını Birlikte Belirliyoruz

Türkiye Yayıncılar Birliği, yayıncılığın mesleki standartları ve yeterliliklerini paydaşlarla birlikte belirleyecek. Birliğimizin hazırladığı “Mesleğimiz Yayıncılık Projesi” Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Dördüncü Dönemindeki İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Projeleri arasında yer almaya hak kazandı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Türkiye’de yayıncılık alanında mesleki standartlar ve yeterliliklerin Avrupa Birliği’ne uyumlu bir biçimde ve sektörün paydaşlarının katılımıyla hazırlanmasını amaçlayan proje 15 ay sürecek, Mayıs 2017’de sona erecek.

Başlangıç Toplantısı 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 10.00’da Türkiye Yayıncılar Birliği ofisinde düzenlenen proje İngiliz Yayıncılar Birliği ortaklığı, Almanya eğitim kuruluşu mediacampus, Avrupa Yayıncılar Federasyonu ve Norveç Yayıncılar Birliği işbirliğiyle yürütülecek. Proje kapsamında Ankara’da Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkililerine, Brüksel’de Avrupa Birliği yetkililerine danışma ziyaretleri öngörüldü. Sektörün paydaşlarını buluşturacak bir çalışma toplantısıyla yayıncılıktaki meslekler birlikte ortaya çıkarılacak.

Konferansta oluşturulacak çalışma gruplarının sürdürecekleri toplantılar ve proje ekibinin İngiltere, Almanya ve İtalya’ya yapacakları çalışma ziyaretlerinden edinilen ek bilgi ve deneyimler birleştirilerek Türkiye’de yayıncılığın mesleki standartları ve yeterliliklerini içeren sonuç raporu projenin tüm süreçlerini takip eden sektörel uzman tarafından kaleme alınacak. Rapor Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak ve Türkiye’deki yayıncılar, yayıncılık kuruluşları ve ilgili resmi kurumların yanı sıra yurtdışındaki ulusal ve uluslararası ölçekli resmi ve sivil kurumlarla, meslek örgütleriyle paylaşılacak.
Proje süresince web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden tüm ilgililerle aktif bir iletişim sağlanarak projeden haberdar olmaları ve projeye katkıda bulunmaları hedefleniyor. Ayrıntılı bilgi için:

www.meslegimizyayincilik.com
Facebook: /Meslegimiz-Yayıncılık
Twitter: @meslegimyayin

Ebru Şenol, Proje Koordinatörü, ebrusenol@turkyaybir.org.tr
Yonca Cingöz, İçerik Yöneticisi, ycingoz@turkyaybir.org.tr
T: 0 212 5125602

EDİTÖRE NOT:

Sivil Toplum Diyaloğu Programı Hakkında:

Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaları ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi.

Avrupa Birliği katılım öncesi mali yardım aracı (IPA) kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin sözleşme makamı olduğu program 2008 yılından beri farklı tema ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı Dördüncü. Dönemi hakkında: Türkiye’nin de dahil olduğu 21 farklı ülkeden 200’ün üzerinde kuruluş bir araya gelerek 80 diyalog projesini hayata geçiriyor. Enerji; çevre; adalet özgürlük ve güvenlik; tüketicinin ve sağlığın korunması; bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu; iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi; işletme ve sanayi politikası; tarım ve balıkçılık; eğitim alanlarında geliştirilen projelere yaklaşık 11 milyon Avroluk mali destek sağlanıyor. Böylelikle diyalog projelerine bugüne kadar verilen toplam destek 42,5 milyon Avroyu aşıyor. AB’nin 9 politika alanına yayılan projeler ile birlikte tüm Programda ulaşılan ortaklık sayısı yaklaşık 600 ‘e ulaşıyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için 0 212 5125602 nolu telefonu arayabilir, www.siviltoplumdiyalogu.org sayfasını takip edebilirsiniz.

Türkiye Yayıncılar Birliği Hakkında:

Türkiye Yayıncılar Birliği, 1985 yılında ülkemizde faaliyet gösteren yayıncılar ve yayın dağıtımcıları tarafından İstanbul’da kurulan, Türkiye’de yayıncılık sektöründe faaliyet göstermekte olan yayıncıları temsil etmekte olan en eski aktif yayıncılık kuruluşudur. Halen 326 üyesi bulunmaktadır. Uluslararası alanda Türkiye’yi temsilen Uluslararası Yayıncılar Birliği” (International Publishers Association – IPA) üyesidir. Ayrıntılı bilgiye www.turkyaybir.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Basın bültenini buradan indirebilirsiniz.